Controle hebben of verkrijgen in je leven

Heb jezelf lief

Controle hebben of verkrijgen in je leven

Ik weet nog heel goed hoe het was toen ik als controle freak door het leven ging. Dagelijks werd ik geleefd door het steeds willen en denken dat ik alles wel onder controle kan hebben. Het liefst hield ik alle ballen zelf omhoog omdat als iemand anders het deed het niet vaak doet hoe ik het in mijn wereld zou willen. Dan kreeg ik het gevoel dat ik geen controle meer had op alles om mij heen. Dat waar ik juist volledig op gefocust was.

Toen ik een splitsing in mijn denkgeest ontdekte, ben ik er per ongelijk achter gekomen wat ik nu steeds aan het controleren was. Ik was namelijk vanuit mijn eigen gemaakte denkgeest dat gene aan het proberen te controleren wat ik toen begreep dat dat mij nooit zou lukken.

Doordat ik in mijn eigen gemaakte denkgeest steeds zat, was ik niet in het moment waardoor ik nu inzie dat ik steeds achter de feiten aan het aanlopen was. Omdat in het moment alles alleen maar is en het niet te controleren is wat er op dat moment gewoon is.

Als je je leven aan het controleren bent, zit je of in je eigengemaakte herinneringen (wat je hebt meegemaakt in je leven tot nu toe en is geweest) die in je eigengemaakte denkgeest zitten en die neem je dan onbewust mee naar het heden, wat je in je eigen gemaakte denkgeest doet. En dan gaat alles mis omdat je controle denkt te hebben en te behouden vanuit je eigen denken. Je doet dan vanuit je eigen denken zo hard je best  en toch wordt je vaak teleurgesteld. Je doet dat jezelf steeds aan en dat put jezelf juist enorm uit door vanuit je eigen illusie te blijven handelen, denken dat te controleren in het wat IS. 

In het moment zijn of in het Nu, daar heeft je verleden en het heden geen betekenis, je zit dan in wat IS.

Als je over iets denkt hoe je dat graag zou willen, ga dat dan niet om je heen proberen vanuit je eigen denken dat te controleren. ( Je bent dan namelijk steeds aan het denken om dat onder controle te kunnen behouden en ben je nooit in het moment wat er werkelijk echt IS)

Ga het nu eens anders doen zoals:

Je denkt aan Hoe je het wilt hebben en kijkt dan wat er op dat moment is zonder te oordelen. Handel dan naar wat er IS hoe je kunt verkrijgen wat je nu eigenlijk wilt en speel daarop in, in het moment. Dan ineens verkrijg je controle waar je eerst zo enorm je best voor deed zomaar ineens voor jou ontstaat. Je verkrijgt controle maar je hebt het niet.

Meer informatie? Laat het me weten met onderstaand formulier.