Kijk eens vaker naar jezelf

Heb jezelf lief

Kijk eens vaker naar jezelf

Innerlijke vrede, kijk een vaker naar jezelf

Je gedachten observeren

Dagelijks hebben wij als mens 60.000 gedachten die door ons hoofd heen gaan. Onbewust leggen wij gelukkig maar op een paar gedachten onze focus. Bepaalden gedachten poppen voor je gevoel zomaar op. Vaak vinden we raar dat we aan bepaalde gedachten denken waar we eigenlijk niet aan willen denken. En dan stopt die gedachten ook nog niet terwijl we zo ons best doen.

Het is voor vele mensen nieuw dat je je gedachten kan observeren en kan kiezen op welke gedachten je de focus wel wilt leggen. En het is van groot belang dat je dat leert doen. Je gedachten zijn gekoppeld aan een gevoel en andersom ook. Daarbij komt dat als je veel diep liggende spanningen hebt, dat jou ook gedachten en gevoelens geeft die de meesten niet weten waar ze vandaan komen. Als je niet je gedachten leert observeren krijg je vaak te maken dat jij je niet lekker voelt met jezelf. Maar als je je niet lekker voelt is het ook van groot belang dat jij je bewust wordt waar je dan aan denkt. Omdat een gevoel altijd gekoppeld is aan een gedachte. Je gedachten observeren geeft je de kans om je op goed voelende gedachten te focussen. Gedachten waar geen of heel weinig weerstand in aanwezig zijn. En jij weet of je de focus op de juiste gedachte voor jezelf hebt gelegd omdat je dan je gelijk weer iets beter bent gaan voelen. En omdat je in een wereld van contrast leeft kan je ervaren of je aan positieve gedachten denkt of juist negatieve. De uitkomst ervaar jij door de situaties die zich afspelen om je heen. Als je positieve gedachten hebt ervaar jij positieve situaties en bij negatieve gedachten negatieve situaties. Ga hier maar eens wat onderzoek met jezelf doen. Dit omdat hoe jij je voelt dat aantrekt van buiten af. Door je gedachten te leren observeren kan jij je bewust worden over hoe en waarom jij je voelt hoe jij je voelt en daardoor weet waarom je iets of datgene aantrekt wat je ervaart, kun je gedachten bewust kiezen en een ander gevoel creƫren op elk moment als je je niet prettig voelt.

Nu je dit weet, begrijp je wat beter dat je niets om je heen kan controleren of invloed op kan hebben van buiten af. Maar door bewust je gedachten te observeren en te kiezen krijg jij controle over wat jij aan wilt trekken om je heen door hoe jij je met jezelf voelt. Als je hiermee begint zal je versteld staan hoe alles ineen keer kan veranderen, maar ook hoe je in negatieve gedachten blijft hangen en dat gevoel dat je daarbij hebt dat aantrekt om je heen. Oefen dus dagelijks het observeren van je gedachten met het gevoel dat die gedachten daarbij aan jou geeft en andersom, je gaat gelijk anders naar alles kijken en inzien dat je alles echt zelf doet en nooit een ander iets bij of met jou dat kan doen. Er speelt een innerlijk conflict die jij in jou alleen kan oplossen en niemand anders voor jou kan doen. Het fijne is dat je er wel ondersteuning bij kunt krijgen om anders te gaan kijken naar het conflict dat in je afspeelt als je het zelf niet lukt om daar anders naar te kijken.

Meer weten over mij en mijn werkwijze? Neem met onderstaand formulier vrijblijvend contact op.

Logo Kim Wijnsma Coaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *