Wij leven in een wereld van contrast

Heb jezelf lief

Wij leven in een wereld van contrast

Kim helpt je verder met je leven

Alles wat jij ziet voelt en ervaart om je heen is in contrast met hoe jij je voelt met waar jij aan denkt. Sommige mensen hebben niet in de gaten dat ze in een unieke eigen wereld leven. Overal waar jij aan denkt met het betreffende gevoel is voor jou helemaal de waarheid in een dergelijke situatie. Zo ervaar jij het echt diep in jou. Als iemand anders in dezelfde situatie zit, toch een totaal andere eigen waarheid heeft dan wat voor jou de waarheid is. Het is dus best heel lastig om een ander zijn contrast goed te kunnen begrijpen als je niet weet hoe die denkt en zich erbij voelt. Allemaal omdat een ieder in een eigen unieke wereld van contrast leeft. Hoe een ander het omschrijft komt door het gevoel en de gedachten die daarbij aanwezig zijn en hoe de ander het ervaart in zijn wereld van contrast.

Eigen Wereld

Als je begrijpt dat je in je eigen wereld leeft en dat alles wat jij om je heen ervaart dat in contrast is met hoe jij je vanbinnen met jezelf voelt. Dan weet je nu dat jij daar zelf alleen invloed op kan hebben en nooit een ander. Je kunt ook nooit volledig een ander begrijpen. Je kunt gewoon weg niet voelen wat een ander voelt en ook niet denken hoe een ander denkt. Ook al doe je nog zo je best.

Je eigen wereld van contrast kan jij steeds meer leren begrijpen en invloed op uitoefenen. Zijn er dingen situaties wat jij als onprettig ervaart om je heen, ga dan na waar je aan denkt en hoe je je voelt. Daar is het conflict en daar zit je verandering en als jij je interne wereld anders weet te beïnvloeden, dan ga jij een contrast ervaren die volledig anders en fijner is dan waar je normaal gesproken in zit.

Een ander kunnen begrijpen

Om de ander zo goed mogelijk te kunnen begrijpen moet jij je eigen wereld van gedachten en gevoelens stil leggen. En terug kunnen vertellen wat een ander net heeft gezegd en hoe jij denkt dat de ander zich daarbij voelt. Maar daadwerkelijk ervaren hoe de ander iets ervaart zal je nooit kunnen, je leeft altijd in een wereld van contrast wat begint met je gedachten en gevoelens.

Heb je problemen met gedachten en/of gevoelens? Ik kan je helpen! Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Logo Kim Wijnsma Coaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *