En Nu Weg met die Onrust In je hoofd!

Heb jezelf lief

En Nu Weg met die Onrust In je hoofd!

Kim leert je leven met jezelf

Onrust in je hoofd is ook onrust om je heen.

Spanning en onrust die je in je lichaam voelt, dat is waar wij als mens zo graag vanaf willen komen. We denken dat het buiten ons afspeelt terwijl de onrust in ons afspeelt. Wanneer jij je bewust bent van waar er onrust is in je lichaam, dan kan je er pas echt wat aan doen en ermee aan de slag gaan. Als jij onrust en weerstand ervaart in je lichaam en leven en jij wilt daar iets aan doen, dan kan dat alleen door het conflict dat in jou speelt het daar te gaan oplossen. Anders blijf jij steeds hetzelfde ervaren.

Oke lets go!

Wij leven in een wereld van contrast dat alles weerspiegelt. Hoe jij met jezelf voelt, waar jij de focus op legt krijg jij door de wet van aantrekking datgene te ervaren om je heen. Je trekt aan waar jij de focust op legt met vooral hoe jij je daar bij voelt. Voelen hoe jij je met jezelf voelt is de meest waardevolle indicatie wat jou verteld wat jij aan het aantrekken bent voor jezelf en dat ga je dan ook ervaren.

Wanneer je onrust in je lijf voelt, word je eerst bewust hoe dat voor jou voelt en waar je dat precies voelt. Stop met alles wat je dan doet en ga in dat onrustige gevoel (want daar achter ligt je goud). Je weet nu wat je niet wil en voel hoe dat nu op dat moment voelt. Niet te lang hoor, maar gewoon observeren en dat gevoel echt durven voelen. Ga er dus in met een nieuwsgierigheid ipv boos of geïrriteerdheid hoe het nu komt dat er onrust is in jou in plaats dat jij je verzet tegen dat rot gevoel. Het wordt tijd dat je er op een andere manier tegen aankijkt.

Vraag jezelf af….

Doe je ogen dicht en vraag jezelf af wat je dan nu wel wilt en ga dat voor je zien met je ogen dicht. Visualiseer wat je wel wilt en wat voor goed gevoel dat jou dan gaat geven. Vraag jezelf dan af; waarom wil je dat, wat gaat dat jou brengen en wat doet het dan met jou, hoe voelt dat dan voor jou. Laat de antwoorden gewoon bij je opkomen en ga die observeren en dat ook voor je zien. Desnoods schrijf je ze op.

Hoe voel jij je nu na dit te hebben gedaan met jezelf? Ik weet zeker beter dan voordat je hiermee begon toen je weerstand ervaarde. Door dit toe te passen wordt jij je bewust van het contrast dat jij ervaart en zelf aantrekt, je bent je er nu bewust van waar het in jou afspeelt.

Word je bewust van je gedachten en kies bewust voor goed voelende positieve gedachten. Door je levenservaringen heb je zoals velen een gewoonte patroon ontwikkeld waar je onbewust voor bepaalde gedachten kiest, positief of negatief. Het is dus van groot belang je bewust te worden van hoe jij je voelt met waar je gedachten dan over gaan. Alleen als je van je negatieve gedachte bewust naar een gedachte gaat van wat je wel wilt, is het vaak nog niet zo dat je bij de bewust gekozen gedachten je gelijk ook goed voelt of gaat voelen. Het oude onrust gevoel is een beetje verankerd door de gedachten waar je onbewust voorheen voor gekozen hebt. Maar als jij consequent anders gaat denken en doen dan creëer jij een nieuw patroon voor jezelf en heb je het oude patroon doorbroken.

Ken jezelf!

Nu jij dit weet kan je meteen op elk moment je gedachten opnieuw bewust kiezen. Hier moet je voor jezelf dus wel wat aan doen om dat eigen te kunnen maken. Als jij bewust nieuwe gedachten weet te kiezen dan geeft dat jouw zeker andere gevoelens. Ja dat kan echt en het is waar, alleen als jij actie neemt anders te doen en te blijven te denken dan je voorheen deed!

Er zijn op verschillende plekken in jou allemaal gevoelens, maar als jij weet waar die onrust in jou afspeelt dan kan je er pas gericht wat aan doen om dat te veranderen. Denk je dat de onrust komt door iets van buiten af, dan wil ik jou op je hart drukken dat het echt allemaal in jou speelt en jij daardoor onrust ervaart om je heen en nooit anders om. Het is dan heel raar dat we denken het om ons heen op te kunnen lossen terwijl de onrust je innerlijk conflict juist in ons afspeelt.

Meer weten over mij en mijn werkwijze? Neem met onderstaand formulier vrijblijvend contact op.

Logo Kim Wijnsma Coaching